Formgivning i samarbete med Hugh Johnson
 

Tillsammans med Hugh Johnson (en av världens främsta vinkännare) och designprofessorn David Queensbury och hans medarbetare Martin Hunt hade jag nöjet att få utveckla ett antal produkter som sedan lanserades genom "The Hugh Johnson Collection" framförallt i England, Japan och Italien.
Rödvin, Champagne och VitvinsglasKaraffer 1 och 2 liter


Hugh Johnson
Hugh Johnson var en mycket trevlig, generös och charmerande person, inte minst vid besök i London då jag hade förmånen att träffa honom vid några tillfällen. Alltid vänlig och förstående men med oerhört höga kvalitetskrav på de produkter han beställde. Hugh's kunskap om vin och vinframställning samt glas och andra tillbehör som har samband med vin kan inte ifrågasättas. Han är expert inom hela detta område.

Hugh Johnson (född 10 March 1939) har skrivit ett stort antal böcker som anses vara de bästa som getts ut om vin. The World Atlas of Wine kallas i vinkretsar för vinbibeln och har sålts i mer än 14 milj. ex.

"A History of Wine" är en intressant TV-serie, som bl.a. sändes i Sveriges Television, där Hugh Johnson berättade om vinets historia på ett inspirerande och kunnigt sätt i ett antal avsnitt.
A History of Wine
går nu att se på Youtube uppdelad i 10 avsnitt.

Hugh Johnson är även kunnig på andra områden och har gett ut en uppmärksammad bok om trädgårdar -Principles of Gardening- som anses vara ett standardverk, samt en bok om träd, The International Book of Trees.
   
Start - Bilder - Formgivning - Glashistoria - Logotyper - Produktion - Profil - Translate Kontakt >>